Ingen ønsker å betale mer enn de må, men staten skal ha sine penger ved import. Det vil si at uansett om du bestiller gjennom VOEC eller ikke så får staten sin avgift. VOEC handler mer om at kunden ikke skal få noen overraskelse når de skal få levert sin pakke bestilt fra utlandet. Har du noen gang gått og henta en pakke på posten, og blir da informert om at du må betale en tollavgift? Irriterende? Ja, vi vet. VOEC-ordningen gjør at du unngår dette. Let i gjennom en nettbutikk som er med i VOEC-ordningen, og bestill uten å frykte overraskende betalinger ved utlevering av din pakke. Slik som VOEC er definert på wikipedia.no er slik:

VOEC-ordningen er en norsk ordning hvor utenlandske nettbutikker krever inn norsk merverdiavgift fra privatpersoner som handler i utenlandske nettbutikker. For at VOEC skal kunne benyttes må nettbutikken må være registrert hos den norske skatteetaten

Det vil si at nettbutikker som opererer i utlandet har meldt seg inn i et register kalt VOEC-registeret. Det nettbutikken da gjør er å bake inn momsen i prisen når du handler på deres nettside. Den norske stat får momsen sin, og du slipper overraskelser ved mottagelse av pakken.